Ismerőseim hitetlenkedve kérdezik tőlem: " Egy répából hogy lesz torta?"
Sokáig én sem tudtam, hogy ilyen létezhet, míg nem egyszer kedves volt lakótársam, Judit, meg nem kínált a répa tortájából. Isteni volt! Az első falat után tudtam, nekem ez a recept KELL!
Ma ezt a tortát készítem el Nektek!
Mi kell hozzá?
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél cs. sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1 nagy répa
25 ml tej
1 citrom héja
1. Olvaszd meg a vajat és a cukorral keverd habosra.
2. Keverd össze a liszttel, a sütőporral. Ezután add hozzá a 2 tojást és a tejet. Jól keverd össze. Majd végül a lereszelt répát és citromot is add hozzá.
3. Egy kivajazott tálba öntsd a masszát és tedd be a mikróba 5-10 percre a legmagasabb fokozaton.
A répa az egyik legjobb A -vitamin forrás. Az A vitamin számunkra nagyon fontos és szükséges is. Kell a látáshoz, bőrünk egészségéhez, a csontképzéshez, a növekedéshez és az immunfolyamatok gördülékeny működéshez! Persze, ha túlzás visszük ez is okozhat bajokat, leginkább bőrszárazságot, foltokat a szem fehérjében, látásromlást.
Próbáljátok ki Ti ezt az egyszerű édességet! Jó étvágyat kívánok!
Evelin
Sokáig én sem tudtam, hogy ilyen létezhet, míg nem egyszer kedves volt lakótársam, Judit, meg nem kínált a répa tortájából. Isteni volt! Az első falat után tudtam, nekem ez a recept KELL!
Ma ezt a tortát készítem el Nektek!
Mi kell hozzá?
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél cs. sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1 nagy répa
25 ml tej
1 citrom héja
1. Olvaszd meg a vajat és a cukorral keverd habosra.
2. Keverd össze a liszttel, a sütőporral. Ezután add hozzá a 2 tojást és a tejet. Jól keverd össze. Majd végül a lereszelt répát és citromot is add hozzá.
3. Egy kivajazott tálba öntsd a masszát és tedd be a mikróba 5-10 percre a legmagasabb fokozaton.
Az enyém ma így néz ki :) |
A répa az egyik legjobb A -vitamin forrás. Az A vitamin számunkra nagyon fontos és szükséges is. Kell a látáshoz, bőrünk egészségéhez, a csontképzéshez, a növekedéshez és az immunfolyamatok gördülékeny működéshez! Persze, ha túlzás visszük ez is okozhat bajokat, leginkább bőrszárazságot, foltokat a szem fehérjében, látásromlást.
Próbáljátok ki Ti ezt az egyszerű édességet! Jó étvágyat kívánok!
Evelin
én nem ilyen változatot ismerek,hanem sütőben sütőset,de nagyon szeretjük,barátomnak is répatortát csináltam szülinapjára :)
VálaszTörlésÉn is kíváncsi vagyok a Te változatodra :) Írd le nekünk, kérlek :)
TörlésÓ, de jól hangzik! Nóra, a Te verziód is érdekelne. :-)
VálaszTörlésÍme az én verzióm, ezt a receptet használom :)
VálaszTörlés"Hozzávalók:
sárgarépa 30 dkg,
mandula 30 dkg,
tojás 4 db ,
barnacukor 20 dkg,
citrom 1 db,
liszt 6 dkg,
sütőpor 1 kávéskanál,
rum 1 evőkanál,
margarin és liszt a forma kikenéséhez.
A megtisztított répát és citrom héját finom reszelőn megreszeljük. 20 dkg cukorral habosra kevert 4 tojás sárgájába keverjük a reszelt répát, rumot, ledarált mandulát, sütőport, citromlevet, lisztet, sót és végül a 4 tojás keményre vert habját. Az elkészített masszát a kikent tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben mérsékelt tűzön 40-50 percig sütjük. Tűpróba után rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Csak hidegen tudjuk szépen szeletelni."
Köszönjük szépen! Mindenképpen kipróbálom ezt a verziót is!! :)
VálaszTörlésnagyon guszti:)hétvégén kipróbálom a férjemmel:)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! :)
Törlés