2012. december 16., vasárnap

Éden szappan


A Természet Ihlette sorozatom tovább folytatódik. Ma két vegyszermentes házi készítésű szappant mutatok be az érdeklődőknek. Mint tudjátok nagyon érdekelnek a natúr kozmetikumok, így igyekszem rátalálni olyan lehetőségekre, melyek során testközelből tapasztalhatom meg ezen termékek jótékony hatását.
Mi kell ahhoz, hogy házi szappant készítsünk?

Idő, kreativitási hajlam és kíváncsiság, hogy vajon én is képes vagyok-e erre?! Valahogy így kezdődhetett Juhász Tündinél, az Éden Szappan készítőjénél a munka. Érdekes csavar az ő történetében, hogy főnökének köszönheti azt, hogy végül ilyen feladatra adta a fejét. Egy munkahelyi ajándékozás során házi készítésű fürdőkozmetikumokat kapott ajándékba; hajtotta a kíváncsiság- úgy gondolja, minden elkészíthető házilag is, így ő maga is kipróbálta a dolgot. Tündinek végül annyira megtetszett a szappan készítés, hogy a mai napig szinte ontja a keze alól az érdekesebbnél érdekesebb csodákat. Ma két szappant mutatok be Tőle; egy mézes kecsketejes, majd pedig egy aloe verás olíva szappant.




Először a bőrszárazsággal küzdőknek szeretnék kedveskedni a mézes kecsketejes szappan bemutatásával. Ez volt az első kis csomag amit kipróbáltam; rendkívül száraz a lábam, így ezt a szappant ezen a területen használtam. Már kikísérleteztem azt, hogy ha egy szivacsba dörzsölök a szappanból, rendkívül jól felhabzik és ezzel együtt egy kis bőrradírozást is elvégezhetünk; 2 in 1. A szappan kellemes mézes illatú ez annak köszönhető, hogy méhviasz van a szappan anyagában (10%).  -Természetesen ezen szappanok is csak természetes összetevőből állnak, így minden összetevő 'természet és ember barát'. -


A kecsketej nagyon kedvelt szappan összetevő, mert gyógyító hatással rendelkezik; finoman hámlasztja a bőr felsőbb rétegeit, ezzel segíti a friss bőr újraképzését. továbbá tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, nagyon könnyen beszívódik a bőrbe, és mindennapi használat mellet sem okoz bőrszárazságot. Sőt, van itt még shea vaj és méz is..képzeljétek el ezt a kombinációt együtt :) A lábam lassan de biztosan kezdett felépülni a szárazság kómából. A szappan nagyon kíméletes volt, könnyen használható, nem mállott szét a kezemben. Az illata nem túl erős, használat után hamar kiszárad. Engem meggyőzött. Elég régóta használom már, és még mindig bőven van belőle. Aki érdeklődik ilyesfajta kozmetikumok iránt, annak ajánlom  Tündi blogját, amit ITT érhettek el.





Íme az aloe verás olívás szappan, mely 100%-os olíva olajból készült. Ez a szappan annyira kíméletes, hogy Tündi kisbabáknak is bátran ajánlja. Az, hogy aloe vera van a szappanba egyszerűen fantasztikus, ugyanis az egyik legrégebben felfedeztetett gyógyító növény, melynek pozitív tulajdonságait már a katonaságnál is alkalmazták Nagy Sándor korában.  A szappan használatakor az első pozitívum, hogy nem csípi a szemet, mint a legtöbb natúr szappan. A kellemes levendulás illaton túl, erős tisztító is. Ezt a szappant az arcomon használtam, ami sajnos mostanában ismét problémásnak mondható. A használat után a bőröm nagyon puha és érezhetően tiszta lett; a szappan segített abban, hogy a bőröm állapota visszatérjen az anno kőkeményen elért -tiszta bőr- állapotába. Ajánlom ezt a terméket ekcémával küzdőknek, pattanásos és/vagy érzékeny bőrüknek. A használat során nem kell sok belőle, a habzást is itt lehet segíteni egy kicsit, mert én így hatékonyabbnak érzem a szappant. Mint említettem, a szappan levendula illóolajat tartalmaz, ez adja meg a szappan enyhe illatát; mivel én nagyon kedvelem a levendulát, ezért ez a szappan áll egy kicsit közelebb hozzám, de hatásukat tekintve, mindkettővel elégedett vagyok! A szappan jól kezelhető, nem mállós, hosszú időre elegendő. Bő vizes öblítést igényel, ajánlok utána egy arckrémezést is, ami egy kicsit hidratálja az arcot.
Tündi maradéktalanul összeszedte az aloe vera pozitív tulajdonságait, amit én egy az egyben szeretnék ide elétek varázsolni, mert ez így van jól ahogy van.

"
  • Az emberi test legmélyebb rétegeibe képes bejutattni hatóanyagait (mind a hét szintre képes behatolni)
  • Lágyítja, rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti az öregedés látható jeleit
  • Pótolja a bőr elvesztett víztartalmát, így kiválóan ápolja a száraz bőrt
  • Enyhíti az enyhe bőrirritációkat (rovarcsípés, égés, borotválkozás stb...)
  • Nyugtatja a leégett bőrt, fájdalomcsillapító hatású
  • Regenerálja a bőrt, gyorsítja a sérült szövetek gyógyulási folyamatait
  • Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus (baktérium-, gomba- és vírusölő hatása van)
  • Gyorsítja és normalizálja az anyagcserét, ezáltal hatékonyan méregtelenít.
  • Kíváló hatásfokkal alkalmazható seborrhea, herpesz, rosacea, pikkelysömör, ekcéma és gombás eredetű fertőzések kezelésére. "

    (Éden Szappan,
    http://edenszappan.blogspot.hu/2012/05/aloe-veras-oliva-szappan-babaknak.html)


    Ha valamelyik szappan felkeltette az érdeklődéseteket, bátran keressétek fel Tündit, kérjetek tőle tanácsot; nézzétek meg a blog oldalát, ahol folyamatosan készülnek az újdonságok. Ajánlom termékeit mindazoknak, akiknek fontos a vegyszermentes magatartás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése